Сърце с изкуствени цветя

Heart with flowers (12)

 

Днес ще ви представим една идея, която е толкова цветна и нежна, че определено грабва от пръв поглед. Ето я и нея – сърце с изкуствени цветя.

 

Необходими материали:

Heart with flowers

 

  • Стиропорена плоскост ( ние ползвахме такава, която се лепи на таван)
  • 2-3 букетчета с по-дребни изкуствени цветя (ние ги купихме от “магазина за 1 лев” по 1.50 лв. всяко букетче). 
  • пистолет с горещ силикон
  • макетно ножче
  • молив
  • ножица
  • панделка

Как се прави?

С молива леко очертаваме сърце върху стиропора. Ако не се чувствате сигурни, можете да нарисувате сърце с желаната големина първо върху лист хартия, да го изрежете и наложите върху стиропора и го очертаете. Изрязваме внимателно с макетно ножче.

Heart with flowers (2)

 

Изрязваме само цветчетата и листата от букета (без никакви дръжки), за да могат лесно да прилепнат и се залепят с горещия силикон.

Много е важно първо да подредим листата и цветчетата върху стиропора, без да ги лепим, за да видим как ще ни изглежда сърцето. Едва след като ни хареса започваме да лепим. Първо залепваме листата по края върху цялото сърце, за да не се виждат белите краища на стиропора.

Heart with flowers (1)

 

След това започваме да лепим цветята отново отвън навътре. Нашето сърце е с размери 25 см.

Heart with flowers (3)

 

Лепим до края и гледаме да не остане празно място върху сърцето. Ако искаме този аксесоар да виси някъде, можем да отрежем малко панделка, да й залепим двата края с  пистолета за горещ силикон и да я залепим отзад в горната част на сърцето като дръжка (вижда се на снимката).

Heart with flowers (5)

 

Нашето сърце е прекрасно. Ще го подарим на близък човек. А вие може да  подарите подобен аксесоар за различни поводи – годишнина, рожден ден, имен ден, първа пролет, 8 март… Направете го сами… Почти не изисква средства, а е толкова красиво ! Със сигурност ще бъде оценен и много харесан!!!  До скоро!

 

Heart with flowers (10)

 

Heart with flowers (7)

 

 

 

 

 

Leave a Reply