Как да си направим морско дъно?

IMG_5500

 

Приятно ни е да открием официално за вас рубриката “Направи си сам”. С моите талантливи и слънчеви приятелки Руми и Донка се събрахме в един облачен ден и прекарахме приятни мигове заедно, творейки и подготвяйки се какво ще ви покажем. С Руми решихме да хвърлим последен поглед към летните ни преживявания и по-точно към морето, като изсипахме на масата мидите, рапаните, малко пясък и камъчетата, които бяхме събрали. Тя даде прекрасната идея да си направим морско дъно… в бурканче. Предложението беше интересно, а и никак не сложно за изпълнение. Така че, остава само да ви покажем нашата галерия, описание и необходимите материали, за да си направите едно кътче от морски спомени, което ще ви създава настроение всеки път, когато го погледнете. А на вашето въображение оставяме как да нарисувате бурканчето отвън, за да се получи морското дъно, което си представяте.

За следващия път с Донка ви подготвихме как да си изплетете гривна с японската техника “Кумихимо” – ще бъде интересно. Но сега към днешното ни творение.

IMG_5428

 

 

Необходими материали:

1. Празно бурканче, което ви се струва подходящо за целта

2. Акрилни бои (може и боички за стъкло, но внимавайте, защото по-лесно се разтичат)

3. Четки, чаша с вода, палитра

4. Малко пясък

5. Миди, рапанчета, камъчета

6. Ако имате малка част от зелено изкуствено растение – за водорасло

Как се прави?

1.Изсипете малко пясък в буркана. Сложете вътре и изкуственото растение.

2. Пуснете около него няколко миди и рапанчета. Нарисувайте няколко морски обитатели от външната страна на буркана с цветове по ваш избор.

3. Следвайте снимките от нашата галерия и ще се ориентирате много лесно, а ние ви пожелаваме слънчево настроение и приятно творческо занимание!

 

 

 

 

 

Leave a Reply