Как да си направим домашна галерия

posted in: Мечтан дом | 0

Wall gallery (2)

 

Да подредим галерия на стената вкъщи е интересно и приятно занимание, “но има няколко правила, които е добре да се спазват”, съветват специалистите в областта на изкуството, фотографията и интериора. Нужно е нашата галерия да изглежда добре и да разказва история.

Затова първата стъпка е да подредим картините (снимките, гоблените или другите предмети, които ще окачваме) една до друга на пода по начина, по който искаме да изглеждат на стената. Разместваме ги, докато не се получи така, че комбинацията да ни харесва. Това спестява постоянното окачване и сваляне от стената, както и доста време и усилия. След като подредбата на пода ни харесва, снимаме отгоре готовия резултат с телефона и гледайки от там можем да започнем истинското подреждане на стената. Снимката ще бъде наше ръководство.

 

Processed with VSCOcam with s3 preset

 

За да изглежда добре нашата галерия, в нея трябва да има обединяващ елемент между произведенията.

Ако решим да смесим произведения от различни стилове и периоди (еклектичен стил), но не бихме искали те да са в еднакви цветове, е добре да намерим поне един цвят, който присъства във всяко едно от тях. Това ще създаде чувство на обединяване. Например може да се съчетаят няколко изображения, в които доминира розово.

Галерията трябва да изглежда естествено, не разхвърляно. Дори в стила на еклектиката, трябва да се търси баланс и отново да се намери обединяващия фактор. Той може да се разпознае в еднакви по форма или цветове рамки, еднакво на цвят паспарту  или отново присъствието на общ цвят между картините и предметите.

Wall gallery (8)

 

 

Да подредим лични неща в галерията . Хубаво е тя да ни носи радост, да ни зарежда емоционално и да припомня щастлив момент. Това могат да бъдат както красиви снимки, така и картички и предмети от далечно пътуване, билет от незабравим концерт и други. 

Wall gallery (7)

Едно от предимствата на такава галерия е, че тя може да се променя и  разраства с времето и да се експериментира с нея. Надяваме се да сме ви били полезни с тази статия.

 

Leave a Reply