Как да направим коледна украса с шишарки

 

 

Christmas decoration (15)

 

Представяме ви една лесна и много красива идея за коледна декорация, нека започваме.

 

Christmas decoration (1)

 

Необходими материали: шишарки, спрей боя в желан цвят (в случая златен), панделки, ножица, пистолет с горещ силикон, няколко изкуствени елхови клонки, малки и леки коледни играчки.

 

Как се прави?

На открито постиламе вестници или картон и подреждаме шишарките върху тях. Разклащаме спрея добре и ги напръскваме от разстояние 20-30 см, като внимаваме да не нацапаме извън постлания картон. След няколко минути пръскаме отново шишарките от всички страни, за да не останат неоцветени участъци.

 

Christmas decoration (2)

 

Оставяме ги така за 2-3 часа, за да засъхне боята и след това ги поставяме легнали, за да ги напръскаме в долната им част. Добре е да престоят на открито под навес през нощта, за да се изпари миризмата на боя и да изсъхнат. На следващия ден предстои най-интересното и приятно занимание – да украсим шишарките.

 

Christmas decoration (9)

 

С помощта на пистолета за горещ силикон залепваме клонките, после върху тях прикрепяме панделките и играчките, които сме избрали.

 

Christmas decoration (6)

 

От голямата панделка изрязваме тънки ивици панделки, които прегъваме на две, прикрепяме отзад в горната част на шишарката и така ще можем да я закачаме за украса.

 

Christmas decoration (10)

 

Christmas decoration (11)

 

Нашата украса от шишарки е готова. Много е стилна, красива и зареждаща с празнично настроение. Чудесна е за подарък, а и е много ценна, тъй като е ръчно изработена. Опитайте и вие!

 

Christmas decoration (12)

 

Christmas decoration (14)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply