Крем с цедено кисело мляко

posted in: Сготви | 0

IMG_1552

 

Днес ви представяме една идея за крем, който се прави много лесно, но е любим десерт на много хора. Моята майка ме научи на него. Досега съм го правила за различни поводи и винаги се приема страхотно. Ще се радвам, ако го опитате или го предложите на вашите гости. А ето и рецептата:

 

Необходими продукти:

IMG_1524

  • една кофичка цедено кисело мляко (900 г)
  • 2 кофички заквасена сметана (по 400 г)
  • пудра захар
  • 1 опаковка бисквити “Роден край” с масло
  • бурканче със сладко от боровинки
  •  течна ванилия (или на прах)

Начин на приготвяне:

Ако спазвате този грамаж на продуктите ще ви се получат около 8 средно големи порции крем. Ако искате можете да намалите продуктите наполовина.

В голяма купа изсипвате около 600 г цедено кисело мляко и кофичка и половина от сметаната. Добавяте около 60-70 г пудра захар и 4-5 супени лъжици сладко от боровинки, около 7 г ванилия и разбърквате с миксера. Ако не ви е достатъчно сладко или не ви е наситен лилавия цвят добавете още малко сладко. Хубаво е цветовете ясно да се различават.

IMG_1529

 

Останалото цедено мляко и сметана изсипете в друга голяма купа, заедно с около 50 г пудра захар и 7 г ванилия и разбъркайте. Прибавете още захар, ако е нужно. Имаме двата крема.

IMG_1540

 

Започваме да пълним чашите, като на дъното натрошаваме една бисквита и върху нея с лъжица внимателно разстиламе от лилавия крем. Върху крема пак натрошаваме една бисквита и разстиламе белия крем. Натрошаваме последна бисквита и завършваме с лилавия крем. Много е лесно, само трябва да не се цапат стените на чашата с крем. 🙂 

IMG_1543

 

Нашият крем е готов. Оставете поне за 3 часа да се охлади в хладилник. Най-добре е да го оставите за през нощта, защото така бисквитите поемат от млякото и се превръщат в блатове между различните цветове крем. Но ако нямате търпение може и по-рано да се яде. 🙂

IMG_1550

 

Страхотен е и много ви го препоръчвам! Ние натрошихме малко вафла “Milka” отгоре, но вие може да го украсите както ви харесва! До нови срещи, приятели!

 

 

 

 

Leave a Reply