Коледна украса – красиво и евтино

Christmas ornaments balloons (9)

 

Вижте тази идея, направо е страхотна. Ако искате да украсите в дома си, на работното място, подготвяте парти или трябва да украсите голяма елха или пространство – това предложение е специално за вас. Почти не изисква средства – купихме само балоните. Имаме спрея-боя от няколко години и той продължава да ни върши чудесна работа.

 

Christmas ornaments balloons (15)

Необходими материали:

  • Обикновени балони или големи кръгли с ластик (виждат се на снимката)
  • Гирлянди
  • Картон
  • Някаква връвчица, панделка, дебел конец (с каквото разполагате)
  • Спрей-боя по желание
  • Панделки за украса
  • Ножица
  • Тиксо
  • Алуминиево фолио

 

Как се прави?

Надувате обикновените балони малко, така че да запазят кръглата си форма (да не стават продълговати). Завързвате балона с неговия край. От картона изрязвате две ленти с дебелина 2 см и дължина 10 см. Увивате ги с фолио и ги оформяте като буква “П” (както е показано на снимката).

Christmas ornaments balloons (3)

 

Слагате лентичките на кръстче една върху друга и ги залепвате в средата една за друга с двойнозалепващо тиксо, което вие си приготвяте. Режете си малко тиксо и огъвате двата му края нагоре с лепящата част, така че да се получи кръгче и залепвате краищата един върху друг. Готово е.

Christmas ornaments balloons (4)

 

Горе, по средата на балона,преди да залепим с тиксо полученото кръстче от лентички, провираме нашата панделка или връвчица (каквото имаме) и завързваме . 

Christmas ornaments balloons (2)

 

Украсяваме балона с малки части от гирлянди или тънки панделки, за да ги залепим лесно отново с двойнозалепващо тиксо. Нашите играчки за елха са готови. Много са красиви! 

Christmas ornaments balloons (5)

 

Christmas ornaments balloons (7)

 

А големия кръгъл балон с ластик надухме изцяло. Поставихме го върху стара кофа (може да използвате и щайга), под която постлахме голямо парче от кашон на тревата и го напръскахме равномерно и внимателно от около 30-40 см със сребристата спрей-боя.

Christmas ornaments balloons (1)

Оставихме го да изсъхне за около един час (достатъчно време е) и го захлупихме на обратно върху кофата, за да напръскаме там, където не се е оцветило. След това изчакахме още половин час и го украсихме с гирляндите. Увихме един гирлянд през средата на балона и го закрепихме с тиксо на желаните места. Там, откъдето се надува балона го завихме на охлюв и го залепихме с тиксо, а отгоре залепихме малка част от гирлянд (вижда се на снимката).

Christmas ornaments balloons (10)

Готови сме с нашата приказна коледна украса. Пожелаваме ви приятна подготовка за светлите празници! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply