Как да направим декорирани керемиди

Devorative tiles (22)

Днес ще ви покажем как можете да изработите красиви декорирани керемиди. За тях е необходима малко предварителна подготовка, която включва обработване на самата керемида и приготвяне на декориращия материал. В случая материалът е студен порцелан, а за да разберете как да направите студен порцелан натиснете тук. Работата е увлекателна, а резултатът е наистина впечатляващ, както ще видите и в нашата галерия.

И така, да започваме стъпка по стъпка с необходимите материали:

Стара керемида, студен порцелан, молив, бял латекс, макетно ножче, фибран за основата, бои (водни, темперни, акрилни), С200, четки за рисуване, строителен силикон.

 Как се прави?

  1. Керемидата се измива добре, оставя се да изсъхне и след това се боядисва в бяло с латекс. Когато боята изсъхне, върху керемидата очертаваме с молив елементите, които по-късно ще декорираме (например врати, прозорци, корнизи, первази и т.н.). От студения порцелан правим елементите и след това ги залепваме върху керемидата с лепило С200. Оставяме залепените части най-малко за един ден, за да се втвърдят добре и след това ги оцветяваме с различни бои.

Devorative tiles (3)Devorative tiles (6)

2.  Довършваме керемидата, като подреждаме например покрив от предварително изработени от студения порцелан малки керемидки. Избрали сме керемидите ни да са на поставка, затова със строителен силикон закрепваме керемидата върху стабилна основа. Още няколко допълнителни щриха и нашата декоративна керемида е готова. Могат да се изобразят всякакви фасади, да се добавят капаци за врати и прозорци, стълбища, перила, чешми – всичко е въпрос на вашето въображение.

Devorative tiles (8)Devorative tiles (11)

Нужно е само малко вдъхновение и свободно време! Успех и приятни занимания! Вижте всички наши декорирани керемиди в галерията по-долу:

Leave a Reply