Елха от желирани бонбони

Christmas tree (11)

 

Коледното настроение ни завладя преди известно време и затова решихме да направим нещо, което ще зарадва нас, а надяваме се и някой близък. Нашата идея е за един сладък подарък, който се прави бързо, а резултатът е направо страхотен – елха от желирани бонбони. 

 

Необходими материали:

  • Около 15 дървени шишчета,
  • една голяма опаковка големи и меки желирани бонбони (за да се набучват лесно), малките бонбони са по-трудни за работа.
  • една опаковка бонбони в опаковка
  • пистолет за горещ силикон,
  • малка част от кашон или твърд картон
  • една хартиена подаръчна торбичка 
  • ножица

Christmas tree (1)

 

Как се прави?

  1. Взимаме 8 шишчета, заделяме две от тях настрана, а останалите 6 скъсяваме така, че всяко следващо да е по-късо с около 2 см от предишното.

 

Christmas tree (2)

 

 

2. Пристъпваме към лепенето на пръчиците с горещия силикон, като започваме от най-дългите (от долу нагоре). Лепим там, където се пресичат в предната и задната част, за да е по-здраво.

Christmas tree (4)

 

3.След като сме готови, залепваме с пистолета бонбоните в опаковка по средата на същите места, където пръчиците се пресичат.

Christmas tree (5)

 

4. Набучваме желираните бонбони на шишчетата от двете страни и сме почти готови. Тъй като украсената елха натежава, преместваме я внимателно и я закрепваме върху твърда повърхност. Междувременно залепихме към стъблото две от отчупените преди това части от шишчетата, за да стане по-дебело.

Christmas tree (7)

 

 

5. Изрязваме правоъгълно парче от кашон, след това изрязваме достатъчно голяма част от торбичката и облепваме кашона за декорация.

Christmas tree (8)

 

7. Изрязваме и дръжките от торбичката и залепваме с пистолета двата края на дръжката отзад за кашона (все едно го обвиваме с дръжката). Пъхаме вътре стъблото. Добре е, за да не мърда елхата, да залепим втората дръжка около горната част на елхата, както първата. Ние я завързахме за стеблото, но е добре,за да е по-стабилна да е закрепена на две места. Отрязахме половин сламка, разрязахме я по дължина и обвихме стъблото от пръчици, за да не се виждат и да стане по-дебело. Залепихме я за тях с пистолета за горещ силикон.

 

Christmas tree (10)

 

Елхата ни е готова! За да е свежа и бонбоните да се запазят меки, след това я опаковайте в целофан или стреч фолио. Пожелаваме ви много настроение и приятна подготовка за светлите празници!

Christmas tree (9)

 

Leave a Reply