Ивайла Цачева заедно с момичета от Marching Stars Marching Band
Ивайла Цачева заедно с момичета от
Marching Stars Marching Band

Казвам се Ивайла Цачева. Родена съм и съм израснала в град София. Завършила съм Националното музикално училище „Любомир Пипков” и Националната музикална академия „Панчо Владигеров” със специалност пиано. За да разберете повече за мен като пианист, можете да посетите другия мой уебсайт: www.ivaila.com Понастоящем живея в село Мирково, Софийска област, където се преместих заедно със семейството си. Съпругът ми и аз създадохме училищен оркестър по американски модел в СОУ „Св. Паисий Хилендарски” в град Златица. Казва се Marching stars Marching band и вече набира все по-голяма популярност. Там намерих приятели – творци, които ме вдъхновяват. Техният талант и арт произведения ме впечатляват изключително много. Затова решихме да създадем този сайт, в който да ви дадем съвети и идеи как сами да творите и да си направите нещо красиво и полезно. Да споделим предложения и тенденции от света на изкуството, модата, дизайна и обзавеждането. Да ви представим нови и интересни места от България и по света, които може би и вие мечтаете да посетите. Въобще, надяваме се да прекарате свободното си време приятно и да се забавлявате с нашия сайт, който създадохме специално за вас!

 

 

 

 

Rumi_ekip
Румяна Серафимова – учител по изобразително изкуство в СОУ “Св. Паисий Хилендарски” – гр. Златица

Казвам се Румяна Серафимова. Родена съм и съм отраснала в Средногорието и още като дете преследвах две свои големи мечти. Едната бе да бъда художничка, а другата – да работя с деца като учител. Когато пораснах, се насочих към учителската професия. Професионалният ми път започна от УИ в гр. Смолян, където учих изобразително изкуство в класа на Димитър Главчев и там получих моя първи тласък към изкуството. По-късно завърших българска филология в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, но любовта ми към изкуството винаги ме следваше.

Днес работя в СОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Златица като учител по изобразително изкуство и ежедневните ми срещи с децата ме зареждат и ми носят удовлетворение. Опитвам се да помагам на учениците да открият пътя към красивото и никога да не спират да гонят мечтите си. Що се отнася до мен, мисля че аз се приближих до детските си мечти творейки, но пътуването ми към съвършенството никога няма да спре.

 

 

Donka_ekip1
Донка Георгиева – секретар на Народно читалище „Христо Смирненски-1889” – гр. Златица

Казвам се Донка Георгиева. Родена съм, живея и работя в гр. Златица. Притежавам магистърска степен от Технически Университет – Габрово, специалност „Опазване на околната среда” и допълнителна квалификация от Нов български университет – „Управление на човешките ресурси”. Основно хоби са ми гоблените, а за разнообразие се занимавам с квилинг, кумихимо, фриволите, изонит и други приложни изкуства. Личните ми цели са свързани със семейството. На първо място е грижата за децата, които са на прага на тийнейджърската възраст. Професионалните ми амбиции са насочени към запазване и развиване на читалищната дейност в родната Златица, където съм секретар на Народно читалище „Хр. Смирненски-1889”.
Зареждат ме с много положителни емоции ежедневните контакти със самодейците и техните ръководители; с децата от театралния състав и спортните танци; с жените, които се учат на народни хора; с изпълнителките на стари градски песни; с бабите – мажоретки; с Тодор Цачев и участниците в Marching stars Marching band, които репетират при нас; с читателите в библиотеката и даже с редовните посетители за „по две думи” всяка сутрин.
Зодията ми е лъв и по лъвски девиза е „Аз съм!”, но на 42 години спокойно мога да кажа и „Аз знам и мога!”.

 

Pavlina_Bojkova
Павлина Божкова – начален учител в СОУ “Св. Паисий Хилендарски” – гр. Златица.

Казвам се Павлина Божкова. Родена съм и съм израснала в Пирдоп. От малка мечтаех да стана учителка, защото много обичам децата. Завършила съм Софийския университет “Св. Климент Охридски” – специалност „Начална педагогика”. От 26 години работя като начален учител в СОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Златица.
Извън професията си съм изцяло отдадена на семейството. Имам двама сина. По-големият е вече дипломиран инженер, а малкият е ученик. В свободното си време, което не е много, обичам да се разхождам сред природата, да отглеждам цветя и зеленчуци в моята градина, както и да плета и да шия гоблени.