Дневна във френски провинциален стил

posted in: Мечтан дом | 0

Country-Style-Living-Room-Decorating-Ideas

Харесват ли ви домовете във френски провинциален стил? Ако отговорът е “Да”, то нашата днешна статия е само за вас.

Навярно някои от вас живеят в големия град. Вечер или в свободното време искат да се откъснат от напрегнатото и шумно ежедневие и да релаксират поне за малко вкъщи, в уютна и удобна обстановка. Този стил на обзавеждане е особено подходящ и за хората, които живеят в къща на село, заобиколени от красиви природни гледки. Френският провинциален стил в интериора е много популярен, както в обзавеждането на апартамент, така и в подредбата на различните стаи в къщата. Той се отличава лесно, но за да го постигнете е нужно да спазите няколко основни интериорни правила:

1. Цветно и пак цветно. Ако сте решили да смените дамаската на дивана, фотьойлите или да претапицирате столовете вкъщи, се спрете на цветна дамаска, която ще съобразите цветово и с останалата част от стаята. Ако нямате нужда да сменяте дамаската, същият резултат можете да постигнете, като си ушиете или купите готови няколко цветни възглавнички, които да подредите върху дивана.

 

living-room-lighting

2. Цветята. Дали изкуствени или естествени – решавате вие. Важно е в дневната да има цветя поне на едно място, които да придават допълнително уют. Подходящи са както цветята в саксия, така и тези във ваза.

3. Масата. Не е нужно да купувате нова маса. Много често за маса в този стил се използва стар сандък, куфар, плетен кош, ниско шкафче с чекмеджета или някоя стара масичка, която имате вкъщи. На който и от вариантите да се спрете, дневната ви ще придобие нов, интересен и приятен облик, който ще ви доставя удоволствие всеки път като го погледнете.

4. Произведения на изкуството. Снимки, картини, гоблени или любим ваш стар предмет – всеки един от тези варианти ще намери прекрасно приложение във вашата дневна във френски провинциален стил.

5. Настолна лампа. Хубаво е да има поне една настолна лампа, тя създава много уют и е типична за обзавеждането в този стил.

 

patterned-living-room

6. Правилните места. “Поставен на правилното място, всеки предмет може да изглежда чудесно” – казва стилистката Анна Чърч, която дава професионални съвети относно итериорния дизайн. Не се притеснявайте да експериментирате – нарисувайте си различни варианти за подредба на стаята, размествайте предметите, представяйте си къде ще е най-подходящото и удобно място, както за по-големите части от обзавеждането, така и за малките предмети.

7. Акцентът. Той може да падне върху пъстрите възглавнички, върху цветния килим и диван или върху пердетата и завесите. Затова е важно, когато пазарувате, да носите или снимка на дамаската или мостра от нея (това се отнася също за пердетата, завесите и тапетите), за да можете да аранжирате добре с останалите цветове в стаята.

Надяваме се, че бяхме полезни с нашите идеи, а за повече информация и вдъхновение можете да надникнете в галерията ни по-долу:

 

 

 

Leave a Reply